In alle facetten van vastgoed thuis.

Advocaat koop en verkoop vastgoed

Met de verschillende disciplines die we bij IJzer Advocaten in huis hebben, kunnen we uw onderneming of instelling uitstekend adviseren bij een vastgoedtransactie. Een vastgoed advocaat van ons advocatenkantoor adviseert over alle aspecten op het gebied van onroerend goed. Het gaat hierbij niet alleen om het kopen of het verkopen van grond of van een gebouw. Te denken valt ook aan juridische aspecten betreffende de financiering van de aankoop van een pand, het verstrekken van zekerheid (bijvoorbeeld een hypotheek), zakelijke rechten (zoals erfpacht, opstal en appartementsrechten), de relatie met de overheid (bestemmingsplan, vergunningen, meldingsplichten) en het beheer van een pand (huur en verhuur, appartementen). IJzer Advocaten kan u bij een vastgoed transactie kortom van A tot en met Z begeleiden.

Bedrijfsvastgoed, kantoorgebouw, en zo voort

De cliënten vastgoed van ons advocatenkantoor zijn veelal projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders, verhuurders, aannemers, woningcorporaties, beleggers, professionele kopers van onroerend goed en andere marktpartijen. Het specialistische team van IJzer Advocaten kan uw onderneming of instelling begeleiden bij verschillende soorten vastgoedtransacties. Te denken valt aan de aankoop van bedrijfsvastgoed, de herontwikkeling (of transformatie) van een kantorencomplex naar woningen, de verkoop van een bedrijfsverzamelgebouw, de koop van woningen of een appartementencomplex, en grondverwering en -ontwikkeling. IJzer Advocaten is aangesloten bij de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten en de Vereniging van Huurrecht Advocaten, beiden specialisatieverenigingen voor de advocaat.

Bouwrecht, vastgoed en huurrecht

Een vastgoed advocaat van IJzer Advocaten kan u bijstaan bij het opstellen en beoordelen van overeenkomsten, zoals een samenwerkingsovereenkomst, parkmanagement-overeenkomst, intentie-overeenkomst of koop-overeenkomst. Verder kunnen we u bijstaan bij grondexploitatie-overeenkomsten en exploitatieplannen. Ook voor de volgende kwesties kunt u bij ons terecht:

 • opstellen en beoordelen van samenwerkingsovereenkomst voor projectontwikkeling
 • aannemingsovereenkomst of koop-aannemingsovereenkomst voor woningbouw, of de bouw van een bedrijfspand of kantoorpand
 • de verwerving en aankoop van vastgoed, bijvoorbeeld een bedrijfsgebouw of kantorencomplex
 • het bouwrecht, denk aan meerwerk, termijn voor oplevering en verborgen gebreken
 • geschillen over de uitvoering van de koopovereenkomst, zoals non-conformiteit en verborgen gebreken
 • begeleiding en advisering bij een vastgoedtransactie, bijvoorbeeld een appartementencomplex
 • het verkrijgen en beoordelen van financiering bij aankoop of verkoop
 • het stellen en beoordeling van zekerheden (zekerheidsstelling), bijvoorbeeld hypotheek
 • zaken in verband met huur en verhuur (en onderhuur of -verhuur) bij een pand
 • vastgoed-, project- en gebiedsontwikkeling
 • hypotheken en financieringen van bouwprojecten en gebouwen
 • aankoop en verkoop van bestaande bouw en monumentaal vastgoed

Neem contact op met een advocaat van IJzer Advocaten

Wilt u direct in contact komen met een vastgoed advocaat van ons kantoor?

U kunt ons vrijblijvend bereiken op telefoonnummer 024 – 30 30 365, een e-mail sturen aan info@ijzeradvocaten.nl, of hier een contactformulier invullen.

IJzer Advocaten is gevestigd in Nijmegen.