Wij schenken klare wijn.

Advocaat horeca

Als horeca-ondernemer heb je een hoop ballen hoog te houden. Je wil vooral doen waar je goed in bent: gasten voorzien van lekker eten of drinken, en zorgen voor gastvrijheid en gezelligheid. Bij horeca komt een hoop kijken, maar toch is ‘horecarecht’ geen rechtsgebied op zich. Bij IJzer Advocaten verstaan we onder het horeca-recht alle juridische zaken die komen kijken bij het runnen van een horeca-gelegenheid. Dat kan zijn het vinden van de juiste locatie voor een nieuwe horecagelegenheid, maar ook het verkrijgen van een terrasvergunning.

Juridisch aanspreekpunt horeca-bedrijven

Als advocatenkantoor hebben wij veel ervaring met vraagstukken waar restaurants, hotels, cafés en andere etablissementen vaak tegenaan lopen. We zijn huisadvocaat van een veelheid aan horeca-ondernemingen door heel Nederland. We zijn daarnaast het vaste aanspreekpunt en partner van HorecaBrains en NightBrains. HorecaBrains is een landelijk samenwerkingsverband van honderden ondernemers in de horeca met cafés, grand cafés, restaurants, strandzaken en kleine clubs. De ondernemers delen horeca-kennis met elkaar. Meer informatie over HorecaBrains kunt u vinden op de website www.horecabrains.nl.

Ervaren horeca-advocaat

Wij staan horecabedrijven bij in onder meer:

 • Huur en verhuur van een bedrijfsruimte
 • Franchise geven en nemen
 • Aankoop en verkoop van een bedrijfspand of -locatie
 • Contracten (huurovereenkomst, koopovereenkomst, exploitatie, leverancier)
 • Indexering, verhoging en verlaging van de huurprijs
 • Horeca-vergunningen (exploitatie, terras, alcohol / DHW, terras, speelautomaat, evenementen)
 • Andere vergunningen (bouw, omgevingsplan, omgevingswaarden, gebruiksvergunning)
 • Milieutoets en milieubelastende activiteit, omgevingsplanactiviteit
 • Bibob-problematiek en Bibob-toets
 • Procedure tot indeplaatsstelling, overgang van de onderneming
 • Handhavingsprocedure (last onder dwangsom, bestuursdwang, bestuurlijke boete)
 • Verwijten van slecht levensgedrag, VOG-activiteiten
 • Bezwaar- en beroepsprocedures

Wij weten welke toon u als horeca-ondernemer wil en moet aanslaan richting de overheid (vaak de gemeente of provincie) en richting partijen met wie u zaken doet. We zijn in onze communicatie duidelijk en concreet. We zetten een duidelijke stip aan de horizon, en streven ernaar te overtuigen. Lukt dat niet, dan pakken we door. Altijd met oog voor de kosten, en waar nodig met snelheid.

Voor horeca-ketens en franchisegevers bieden wij maatwerk-abonnementen met gereduceerde tarieven aan.

Voor leden van HorecaBrains en NightBrains bieden wij een abonnement aan waarin een vraagbaakfunctie en een gereduceerd tarief zijn inbegrepen. Onze samenwerkingspagina op de website van HorecaBrains vindt u hier.

Advocaat Nijmegen

Vrijblijvend sparren of meer informatie? Voor bestuursrechtelijke zaken (vergunningen, omgevingsplan, milieu, handhaving en dergelijke) kunt u contact opnemen met Bart van Hoof, advocaat ruimtelijke ordening. Voor civielrechtelijke zaken (huur en koop, franchise, contracten) kunt u contact opnemen met Mark Wagemans, advocaat huurrecht bedrijfsruimte en contracten.

Niet zeker met wie contact op te nemen?

U kunt ons advocatenkantoor IJzer Advocaten bereiken via telefoonnummer 024 – 30 30 365, door een e-mail te sturen aan info@ijzeradvocaten.nl, of door hier een contactformulier in te vullen. U komt dan altijd bij de juiste advocaat terecht.

IJzer Advocaten is gevestigd in Nijmegen.