Wij begrijpen retail.

Advocaat retail en winkelruimte

De huur en verhuur van winkelvastgoed is een vak apart. De dynamiek in een wijkwinkelcentrum is heel anders dan die in het historisch centrum van een stad. In een winkelcentrum of outlet-center gelden specifieke regels om de branchering af te stemmen op de wensen van de consument, maar ook om een succesvolle branding te garanderen. En een supermarkt heeft andere belangen dan een tankstation. En breek ons de kaken niet open over dark stores.

Wij begrijpen retail. Wij kennen niet alleen de juridische, maar ook de praktische knelpunten in de branche. Daar verdiepen we ons voortdurend in.  

Vastgoed – IJzer Advocaten

Laten we wel duidelijk zijn. IJzer Advocaten is een vastgoedkantoor – wij doen alleen waar we goed in zijn. Een discussie met uw winkelpersoneel gaan we dus niet voor u voeren – daarvoor brengen we u graag in contact met een specialist in ons netwerk. Daarom onderhouden we ook sterke banden met uiteenlopende, eveneens gespecialiseerde (niche) advocatenkantoren waarvan we weten dat ze goed zijn. We willen u alleen doorverwijzen naar partijen waar wij ook zelf naartoe zouden gaan! 

Maar als het gaat over de ontwikkeling van een winkelgebied, nadeelcompensatie vanwege een bestemmingswijziging van je retailpand, een conflict met een aannemer of een indeplaatsstelling bij een huurovereenkomst – dan denken we graag mee. Onze specialisten zijn bekend met wat voor de retail relevant is:

  • contracteren, bijvoorbeeld het opstellen van een huurovereenkomst, goedkeuring van afwijkende bedingen, aannemingsovereenkomsten, algemene voorwaarden
  • vergunningen, denk aan een omgevingsplan, omgevingsplanactiviteit (BOPA, OPA), bouwactiviteit omgevingsvergunning, Natura 2000-activiteit / stikstof, natuurvergunning, exploitatievergunning, milieubelastende activiteit (MBA), Bibob en APV)
  • gebreken, bijvoorbeeld opleveringsgebreken, onderhoudsgebreken, overheidsmaatregelen, omgevingsplanvoorschriften
  • samenwerkingsvormen zoals ‘winkel in winkel’, blurring en franchise (franchiseovereenkomsten)
  • huurbeëindiging, te denken valt aan opzegging wegens dringend eigen gebruik of renovatie, ontbinding bij slecht huurderschap, ontruiming in kort geding bij wanbetaling
  • verhaal van vorderingen (incasso, beslag, retentierecht)
  • ontwikkeling van winkel- en supermarkt vastgoed

Eén ding kunnen we niet, dat is alles opschrijven wat we voor je zouden kunnen doen. We gaan graag in gesprek om te zien of er een klik is en om te verkennen wat we voor je kunnen betekenen.

Ben jij ook zo nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

Advocaat supermarkt winkel

Meer informatie of eens vrijblijvend sparren? Retail advocaat Laurens Vrakking en advocaat huurrecht bedrijfsruimte en winkelruimte Mark Wagemans zijn bereikbaar via de hiernaast vermelde contactgegevens.

U kunt ons advocatenkantoor IJzer Advocaten bereiken via telefoonnummer 024 – 30 30 365, door een e-mail te sturen aan info@ijzeradvocaten.nl, of door hier een contactformulier in te vullen.

IJzer Advocaten is gevestigd in Nijmegen.