Open, eerlijk en transparant.

Onze missie

Bij IJzer Advocaten streven we naar hoogwaardige dienstverlening tegen een eerlijke prijs. Wij vinden het belangrijk om open, eerlijk en transparant te communiceren over onze tarieven. Kennismaken doen we graag, daarom is een eerste bespreking kosteloos.

Onze tarieven en prijsvarianten

In veel gevallen kunnen wij onze werkzaamheden aanbieden op basis van een vaste prijs. We doen u hiervoor een voorstel voordat we voor u aan de slag gaan. Van de vaste prijs maken de werkzaamheden deel uit die wij besproken hebben, óók als wij meer uren aan de zaak dienen te besteden dan vooraf begroot. U betaalt voor de besproken werkzaamheden dus nooit meer dan afgesproken.

Wij werken met verschillende uurtarieven. De hoogte van het uurtarief wordt bepaald door de ervaring, kennis en kunde van de advocaat, en de eventuele spoedeisendheid van uw kwestie. U ontvangt vooraf een inschatting van de werkzaamheden en kosten. Ook bespreken we vooraf met u welke advocaat (of advocaten) uw zaak in behandeling zal nemen.

Heeft uw opdracht spoed, of dient deze binnen korte tijd te worden afgerond? Dan passen wij onze planning voor u aan en werken wij in de avond of het weekend voor u door. We rekenen daarvoor een opslag boven de hiervoor weergegeven tarieven. Deze opslag bespreken wij vooraf met u.

Voor ondernemers, stichtingen en verenigingen zijn alle tarieven te vermeerderen met BTW. Voor particulieren zijn alle tarieven inclusief BTW.

Bonus-malus wordt ook wel een succes-afspraak of success fee genoemd. Bonus-malus is niet altijd mogelijk, maar als dit wel mogelijk is én u hierin geïnteresseerd bent, spreken we af dat wij de zaak aanvankelijk tegen een lager basistarief (vaste prijs of uurtarief) in behandeling nemen. Als de zaak wordt afgesloten met resultaat, wordt het tarief met terugwerkende kracht verhoogd tot een eerder besproken, hoger tarief. Wordt de zaak niet afgesloten met resultaat, betaalt u niet meer dan het lagere basistarief. Voorafgaand aan de werkzaamheden spreken we af wanneer het resultaat geacht wordt behaald te zijn, en wanneer niet.

Het is advocaten in Nederland niet toegestaan zaken op basis van ‘no cure no pay’ in behandeling te nemen. Hierop geldt een enkele uitzondering. Onze advocaten kunnen u hierover meer vertellen.

Onze abonnementen zijn volop in ontwikkeling. Bij interesse in een abonnement, verzoeken wij u contact op te nemen met een van onze advocaten.

Rechtsbijstandverzekering

Bent u verzekerd voor rechtsbijstand? Dan worden onze kosten mogelijk (gedeeltelijk) vergoed door uw rechtsbijstandverzekeraar.

Wij zijn altijd bereid hierover contact opnemen met uw rechtsbijstandverzekering, en hierin te bemiddelen.